Afvalvoorlichters in Laak en Loosduinen

In de stadsdelen Laak en Loosduinen worden Hagenaars de komende tijd door afvalvoorlichters benaderd. De afvalvoorlichters lopen door de wijken om informatie te geven over het buurtserviceteam en de regels over afval.

Afvalvoorlichters

Afvalvoorlichters gaan namens de gemeente Den Haag de wijken in om meer informatie te geven over het schoonhouden van de stad. In de stad worden dagelijks de straten geveegd, zwerfafval opgeraapt en afvalbakken geleegd. In elke wijk zijn hiervoor buurtserviceteams aan de slag, deze medewerkers kennen de buurt goed en weten de probleemlocaties te vinden. In Laak en Loosduinen stellen de afvalvoorlichters de buurtserviceteams aan u voor.

Vanaf begin maart tot en met begin augustus zijn de afvalvoorlichters in Laak en Loosduinen te vinden. De voorlichters staan wekelijks op veelbezochte locaties in de wijken zoals winkelcentra en pleinen en buurtcentra.

Wat doet het buurtserviceteam?

Ieder stadsdeel heeft een eigen buurtserviceteam. De teams vegen de straten, verwijderen het zwerfafval en legen de afvalbakken. Ook verwijderen zij kauwgom van straat en onkruid om daarin vastrakend zwerfafval te voorkomen.

De medewerkers zijn alleskunners, ze wisselen hun werkzaamheden dagelijks af en zijn op alle gebieden inzetbaar. Om te zorgen dat dit allemaal soepel verloopt, stuurt de buurserviceteambegeleider het team aan. Hij of zij zorgt dat de route wordt bepaald en kiest welke medewerker wat gaat doen die dag. Benieuwd wat de medewerkers nog meer doen? Lees het op de pagina Het buurtserviceteam.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant