Zomeruitjes in 2023: schoon én gezellig!

Ga jij deze zomer genieten van het buitenleven in Den Haag? Overweeg dan ook eens aan te sluiten bij één van de initiatieven om het strand of water schoon te houden. Dit is gezellig én je helpt mee aan een schonere stad. Hieronder een aantal initiatieven uitgelicht.

TrashUre Hunt Summer Challenge 2023

21 juni tot en met 22 september

Tijdens de zomermaanden kun je op het Scheveningse strand op zoek gaan naar schatten (afval). Zo kun je bij TrashUre Hunt vrijblijvend een TrashUre Hunt tas ophalen en de natuur induiken, op zoek naar schatten. Op deze manier red je dieren en verdien je punten. Voor een volle tas ontvang je namelijk een TrashUre Hunt token. Bij inlevering van deze token kun je gratis deelnemen aan de workshops Trash & Art en de Trash & Skate, die elke woensdag georganiseerd worden.
Tijdens de Summer Challenge kun je na een middagje schatten zoeken, in de avond napraten tijdens een Trash & Music. De vrijwilligers van TrashUre Hunt maken dan samen met het publiek muziek; op instrumenten gemaakt van gevonden afval. De TrashUre Jam vindt elke vrijdag plaats om 20.00 uur, in het ‘openluchtmuseum’ van TrashUre Hunt.
TrashUre Hunt vind je rechts van de Pier. De Summer Challenge is tot en met 22 september op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Kom Grondstofjutten

Zomeractiviteit

Met een juttas het strand op om te gaan grondstofjutten. Hoe doe je dat? In deze aanpak werken strandbezoekers en strandpaviljoens op het hele Haagse strand samen aan een schoon strand. Haal een speciale juttas op bij één van de deelnemende strandpaviljoens. Lever een volle juttas met zwerfafval in bij het paviljoen en krijg een bedankje! Koffie, taart of een ijsje. Een deel van je gevonden afval wordt gebruikt om nieuwe producten van te maken.

Tentoonstelling ‘Schoon, doen we toch gewoon?’

Van mei tot en met september

Van mei tot en met september reist de tentoonstelling ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ naar drie plekken in Den Haag. Zo kun je van 12 september tot en met 04 oktober de tentoonstelling bekijken in het Atrium, in het Haagse stadhuis. Helaas belandt er veel afval in het water. Gelukkig zijn er mensen en organisaties die zich inzetten voor een afvalvrije natuur. In deze tentoonstelling maak je kennis met 5 verschillende initiatieven die dagelijks het Haagse water, het strand en de zee schoonhouden.

SUP-actie 2023

Tot en met september

Tot en met september kun je weer elke donderdag gratis een rondje suppen en zwerfafval vissen uit de Haagse grachten. Lees meer over de SUP-actie.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant