De Mallekidsclub maakt de Scheveningse speeltuintjes afvalvrij

Blikjes, flesjes, plastic zakjes, allemaal dingen die niet in een speeltuintje thuishoren. Dat vonden de kinderen van de Mallekidsclub van buurtcentrum De Mallemok ook. Tijdens de Actie Schone Buurt gingen de Scheveningse kinderen aan de slag om hun buurt afvalvrij te maken.
Paul van der Veen, locatiemanager van buurtcentrum de Mallemok bij Welzijn Scheveningen, vertelt meer over de actie: “Naast gezelligheid en plezier, leren we kinderen ook over de gevolgen van zwerfafval voor de natuur.”

Activiteiten in de buurt

Een voetbaltoernooi, wetenschappelijke proefjes, naar de bioscoop of lekker knutselen. Iedere week is er voor Scheveningse kinderen wel wat leuks te doen in buurtcentrum de Mallemok. De Mallekidsclub organiseert iedere woensdag allerlei uiteenlopende activiteiten in en rondom buurtcentrum.

Ook tijdens de Actie Schone Buurtweek, waarin Hagenaars initiatieven organiseren voor een afvalvrije stad, werd er iets leuks met de kinderen gedaan: “Elk jaar doen we mee met de Actie Schone Buurt. We organiseren dan bijvoorbeeld een opruimactie. Tijdens deze editie in september deden er 17 kinderen mee en gingen we met de knijpers op pad. We maakten in de buurt verschillende speelplekken schoon”, vertelt Van der Veen.

De Mallemokkids op pad met TikTokker Sherell Martini. Foto: Frank Jansen

Bewustwording bij de kinderen en TikToks maken

Tijdens de actie gingen de kids druk in de weer op zoek naar afval in en rondom speeltuintjes. De actie zorgde volgens de locatiemanager voor leuke reacties: “Zowel de ouders als kinderen waren erg enthousiast. Bij de ouders merkte je dat ze de bewustwording bij hun kroost belangrijk vonden. De kinderen vonden het erg leuk om met de grijper aan de slag te gaan.”

Naast het oppakken van afval, was er ook een speciale gast aanwezig die enorm populair is bij kinderen. Van der Veen: “Eén van de populairste TikTokkers van Nederland, Sherell Martini, was ook aanwezig om met de kinderen filmpjes te maken. Ze woont in Scheveningen en kent de wijk dus goed. Ze heeft samen met de kinderen TikToks gemaakt over het thema. Dat helpt natuurlijk ook weer om bewustwording te verspreiden.”

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant