Ontdek wat er gebeurt nadat je je vuilniszak weggooit

Je hebt je volle vuilniszak weggegooid in de ondergrondse container, maar wat gebeurt er eigenlijk daarna? In de onderstaande video laten we je zien wat er met jouw vuilnis gebeurt, vanaf het moment dat je hem weggooit tot het moment dat het een nieuwe bestemming krijgt.

Slimme technologie in de ondergrondse container

In onze ondergrondse containers zitten geavanceerde sensoren die constant monitoren hoe vol de container is. Zodra deze voor 80% vol is, krijgen wij een signaal. Dat is het moment waarop ons team in actie komt.

Ons team van meer dan 700 toegewijde medewerkers staat paraat om de stad schoon te houden. Van straatreiniging tot het opruimen van zwerfafval in groengebieden en het ophalen van afval: zij zorgen ervoor dat jouw vuilnis op een verantwoorde manier wordt afgevoerd.

Naar de AVR

Het afval wordt verzameld en naar de afvalverwerkingsinstallatie (AVR) gebracht. Hier wordt jouw vuilniszak gelost en in een perscontainer gedaan. Dit geperste afval wordt per boot naar de eindverwerking gebracht.

Een nieuw leven voor jouw afval

Wist je dat 97% van het afval een nieuwe bestemming krijgt? Jouw vuilniszak kan bijdragen aan het opwekken van warmte-energie of zelfs worden gerecycled tot nieuwe producten, zoals stoeptegels. Op deze manier geven we afval een tweede kans.

Door jouw vuilnis netjes weg te gooien, help je ons om ervoor te zorgen dat het op een duurzame manier wordt verwerkt. Samen kunnen we onze stad schoon en leefbaar houden. Doe je mee?

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant