Gezocht: inwoners die een oever of kade willen adopteren

Stoor jij je aan zwerfafval in en rondom het water en wil je daar graag iets tegen doen? Dit is hét moment voor actie! Inwoners van Den Haag kunnen nu namelijk een stuk oever of kade adopteren. Het nieuwe initiatief voor oever- en kadeadoptie van de gemeente Den Haag is woensdag 18 september, tijdens Actie Schone Buurt 2024, gelanceerd bij buurttuin de Valkenbosgaarde. Ingrid en Henk, kersverse adoptanten van een stuk Valkenboskade, ontvingen daar uit handen van wethouder Arjen Kapteijns het allereerste opruimmateriaal. Na de overhandiging van onder meer een schepnet werd het nieuwe initiatief in stijl afgetrapt met het opschonen van de ‘geadopteerde’ omgeving.

Hé, wat ligt daar nou aan de waterkant? In en rond het water is helaas regelmatig zwerfafval te vinden. Geen gezicht en die rommel is ook nog eens enorm schadelijk voor mens, dier en het milieu. Jij wilt toch niet dat al die troep afbreekt tot steeds kleinere stukjes microplastics? Ga dan ook de strijd aan tegen zwerfafval en adopteer net zoals Ingrid en Henk een stukje oever of kade.

tekst gaat verder onder de foto.

Door je aan te sluiten bij het initiatief voor oever- en kadeadoptie, draag je (alleen of samen met andere buurtbewoners) op een eenvoudige en effectieve manier een steentje bij aan een stad zonder zwerfafval. Jij krijgt gratis opruimmateriaal en ondersteunt de gemeente bij het schoonhouden van oevers en kades voor een gezonde, veilige en aantrekkelijke leefomgeving. Máár het adopteren van een stuk oever of kade levert meer op dan alleen een schonere buurt: het is ook een leuke manier om actief buiten te zijn en in contact te komen met andere bewoners.

Het initiatief voor oever- en kadeadoptie is een van de actiepunten uit het door de gemeente in 2023 gepresenteerde Aanvalsplan Afval. “We hebben iedereen nodig om onze stad schoon en leefbaar te houden. Ik ben trots dat bewoners verantwoordelijkheid nemen door een stuk oever of kade schoon te houden. Het is fijn dat de gemeente hierbij kan ondersteunen. Samen zorgen we voor een schone stad!”, aldus wethouder Arjen Kapteijns.

Heb jij wat tijd over om te helpen een oever of kade in jouw buurt netjes te houden? Lees meer over de adoptieprocedure via denhaag.nl/oeveradopteren en meld je jezelf aan als adoptant!

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant