Minder bedrijfsafval weggooien? 3 tips voor Haagse ondernemers

Zo min mogelijk afval weggooien, is vaak een enorme uitdaging. Naast inwoners kunnen ook Haagse bedrijven een steentje bijdragen aan minder afval in onze stad. Veel bedrijfsafval wordt nog verbrand, ook al is het vaak waardevol. Het bevat grondstoffen voor nieuwe producten. We namen 3 initiatieven om ondernemers en ook bewoners hierbij te helpen onder de loep.

Upcycle your Waste

Kosten beperken en vervuiling verminderen, welke ondernemer wil dat nou niet? Maar waar te beginnen? Bij een beter afvalbeheer bijvoorbeeld! Upcycle Your Waste biedt ondernemers een gratis begeleid afvalbeheerprogramma op maat aan. Op de website van Upcycle your Waste meld je je aan en vind je meer informatie. Kun je niet wachten om meer te leren over afvalbeheer? Volg dan een van de gratis on demand-cursussen van Upcycle your Waste.

PlastiCity

Den Haag wil een klimaatneutrale stad zijn. Daarbij hoort minder afval en meer hergebruik van plastic. Het project PlastiCity zoekt nieuwe oplossingen voor het ophalen, sorteren en verwerken van plastic afval.

Help mee de plastic afvalberg te verminderen. Meld jouw onderneming aan voor PlastiCity via: plasticity@denhaag.nl. Wie weet komt de gemeente binnenkort met een elektrische bakfiets jouw plastic bedrijfsafval tijdelijk gratis ophalen om er lokaal weer nieuwe producten van te maken.

Spullenbak

Spullenbak is een Haags initiatief waarbij bewoners en lokale ondernemers de krachten bundelen om nieuwe producten te maken van spullen of materialen die normaal gesproken in de prullenbak belanden. Bewoners stoppen hun afgedankte spullen in de Spullenbak, wij halen de volle bak bij u thuis op en zorgen ervoor dat uw spullen bij de ondernemers terecht komen die deze spullen een tweede leven gaan geven. Meer informatie vind je op de website van Spullenbak.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant