Opschoonactiviteiten Loosduinen

Tijdens de Actie Schone Buurt, van 23 tot en met 29 maart 2024, kun je meedoen aan georganiseerde opschoonactiviteiten. 

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten in het stadsdeel Loosduinen.

WESTDUINPARK

Zaterdag 23 maart 09.30 uur, verzamelen bij koffiekar Lou in winkelcentrum Kijkduin
Op excursie met de boswachter
Trek met de boswachter de Haagse natuur in. Op 23 maart neemt de boswachter je mee op excursie in het Westduinpark, bescherm Natura-2000 gebied. De boswachter kan je alles vertellen over de bijzonderheden, veranderingen en mooie plekjes in het Westduinpark. Tijdens de wandeling ruimen we zwerfafval op dat in het natuurgebied ligt. Meedoen? Aanmelden kan via excursies.boswachter@denhaag.nl, o.v.v. je naam, telefoonnummer en aantal personen. Let op: er is plek voor maximaal 15 personen.

PLUK! DEN HAAG

Zaterdag 23 maart 11.00 uur tot 16.00 uur
Ostara viering met lentemarkt
Ostara is de Germaanse lentegodin van het leven en de vruchtbaarheid. Bij Pluk! Den Haag wordt op 23 maart met het Keltische natuurfeest Imbolc de terugkeer van het licht en de groei van de natuur gevierd. De lente breekt met Ostara (21 maart) aan. Het vieren van Imbolc gaat gepaard met rituelen zoals het aansteken van vreugdevuren, dansen en veel kabaal en eten om de winter weg te jagen. Het is een tijd van schoonmaken, creativiteit en het verwelkomen van de lente-energie.

Tijdens de Actie Schone Buurt kun je, m.u.v. maandag 25 en dinsdag 26 maart (dan is Pluk! gesloten), van 10.00 uur – 15.00 uur bij de lunchroom materialen lenen om jouw omgeving een voorjaarsschoonmaak te geven.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant