Opschoonactiviteiten Escamp

Tijdens de Actie Schone Buurt, van 23 tot en met 29 maart 2024, kun je meedoen aan georganiseerde opschoonactiviteiten.

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten in het stadsdeel Escamp.

BUURTBOERDERIJ DE NIJKAMPHOEVE

Zaterdag 23 maart, van 13.00 tot 15.00 uur.
Zwerfvuilrapen met de ezels in het Florence Nightingale Park
Op zaterdag 23 maart pakken wij onze afvalknijpers en gaan wij samen met onze ezels een rondje zwerfafval rapen in het Florence Nightingale Park. Na onze wandeling ziet het park er weer opgeruimd uit. Help jij mee?

BUURTKAMER DE LUYK

Donderdag 28 maart, van 13.00 uur tot 16.00 uur
‘Grofvuil wegbrengen’
Woon je in de buurt van de Jan Luykenlaan? En heb je grofvuil, zoals meubels, planken, dozen of matrassen? Dan kun je deze gratis wegbrengen naar de grofvuilcontainer bij Buurtkamer de Luyk, aan de Jan Luykenlaan 119. Let op: in de container kan geen chemisch afval (zoals verf en batterijen), fietsen en witgoed.

WIJKCENTRUM BOUWLUST

Zaterdag 23 maart van 13.00 uur tot 15.00 uur, Eekhoornrade 215
Snoep voor troep
Helpen jullie mee met de voorjaarsschoonmaak van onze buurt? Met een afvalknijper ruimen we al het zwerfafval op dat we tegenkomen. In ruil voor de troep krijgen de deelnemers wat lekkers!

HEESWIJKPLEIN

Zaterdag 23 maart van 13.00 uur tot 16.00 uur op het Heeswijkplein
Opschoondag Heeswijkplein
Op en rondom het Heeswijkplein zijn op 23 maart tussen 13.00 uur en 16.00 uur verschillende opschoonactiviteiten. Men kan op de locatie niet alleen meer te weten komen over afval en hoe bijvoorbeeld een gratis afvalknijper kan worden aangevraagd, maar er is ook informatie over hoe u als orac-adoptant kunt helpen de buurt schoon te houden. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen deelnemers gewapend met een afvalknijper op pad om het zwerfafval op te ruimen. Kinderen krijgen een zwerfiebingokaart mee. Ook staat er een culinaire activiteit op het programma: Met oud brood kunnen aanwezigen wentelteefjes maken. Wilt u weten wat u nog meer met oud brood kunt doen? Dan kunt u op het Heeswijkplein een kookboekje met oud brood recepten halen.

WIJKCENTRUM PANAMAPLEIN

Woensdag 27 maart van 13.00 uur tot 15.00 uur, Panamaplein 34
Snoep voor troep
Helpen jullie mee met de voorjaarsschoonmaak van onze buurt? Met een afvalknijper ruimen we al het zwerfafval op dat we tegenkomen. In ruil voor de troep krijgen de deelnemers wat lekkers!

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant