Scholieren vissen naar zwerfafval

De gemeente Den Haag werkt op dit moment samen met The Hague Boat via een pilot waarin scholen worden uitgenodigd voor het Plastic Soep Vissen. Met de pilot hoopt de gemeente bewustwording te creëren bij scholieren in Den Haag.

The Hague Boat organiseert tripjes voor kinderen om naar plastic afval te vissen. “Er komen heel veel kinderen op af met hun ouders. Wij geven ze dan schepnetjes en grijpers en dan beginnen we te varen en te vissen. Zowel de kinderen als de ouders vinden het erg leuk!”, vertelt Leonie Persoon van The Hague Boat. Door het water op te gaan, zien de kinderen de stad op een andere manier. Al het (zwerf)afval op straat en de kades belandt helaas vaak in het water. Het rondvaren en plastic vissen is naast een leuke activiteit, een manier om hier al doende over te leren.

Samenwerking gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag is een samenwerking begonnen met The Hague boat en de eerste rondvaart zit er inmiddels op. Leerlingen van het Johan de Witt College gingen met hun schepnetten en afvalgrijpers de boot op. De school ligt aan de gracht; voor deze leerlingen is het dus ook een kans om hun eigen omgeving vanaf het water te leren kennen en deze een beetje mooier te maken. Als de pilot succesvol blijkt, zal de gemeente het Plastic Soep Vissen uitbreiden, zodat volgend jaar nog veel meer scholen mee kunnen doen.

Deel dit bericht op social media:
Scroll naar de bovenkant